Frukostklubb

Som en start på Wellnets nya samarbete med Missing Link arrangerades två frukostseminarium om vad som stöper vår hjärna och hur vi skapar hållbara individer. Deltagarna fick lyssna på två av Sveriges främsta experter inom de idag tvärvetenskapliga fälten neuroledarskap, “mood food”, fysiskt aktivitet och hälsa. Ny kunskap visar att det finns nervceller med direkt koppling till hjärnan i såväl hjärta som mage. En den hjärnforskare menar att vi faktiskt kan säga att vi har tre hjärnor!

Marie Ryd, som är doktor i medicinsk vetenskap, vetenskapsjournalist och senior partner i Missing Link Consultants AB menar att hjärnan är formbar och stabil. Det är möjligt att stärka förmågor som fokus, stresshantering och medkänsla. Samtidigt finns det vissa stabila funktioner som måste respekteras. Kunskap om detta skapar det som kallas för ett hållbart ledarskap.

Ewa Skiöldebrand är kostrådgivare, GI-pionjär och hälsoinspiratör. Ewa gav handfasta tips på vad vi enkelt kan byta ut för att ändra våra matvanor så att vi håller oss pigga och alerta hela dagen.

Tack alla som kom och lyssnade, fick nya insikter och kunskap och åt hjärnsmart frukost från Gott By Malin.